Hypnotherapie

Voor wie?

Wist je dat therapie een vorm van ‘self care’ is? Als je voor jezelf zorgt, dan herwin je je krachten. Enerzijds kent het leven moeilijke momenten, anderzijds zijn ze een kans om wijzer en sterker te worden. Want wat jou definieert is niet je probleem. Het is jouw doorzettingsvermogen waarmee je werkt aan jezelf. Voor contact met Drs. Sarah Boon, hypnotherapeut in Amsterdam, klik hier. 

Therapeut Amsterdam

Welk doel heeft mijn therapie?

Een gevolg van de hypnotherapie is dat je controle herwint over je gedachten, emoties en gedrag. Hierdoor wordt het veel makkelijker om de onvermijdelijke dalen in het leven onder ogen te komen. Mijn hoogste doel als hypnotherapeut is, dat jij een productief, prettig leven gaat leiden met betekenisvolle relaties. Hoewel ik hypnose regelmatig gebruik als hulpmiddel, is hypnotherapie een ‘gewone’ therapievorm. Hierdoor kan ik een breed scala aan klachten behandelen, ook als je niet in hypnose wilt.

Therapeut Amsterdam Oost

Word je gehypnotiseerd?

Waneer je hoofd wemelt van de gedachten dan kom je minder goed bij de kern van jou klacht. Om je gedachten wat naar de achtergrond te brengen, doen we prettige ontspanningsoefeningen. Omdat er vele vormen van trance bestaan, zijn er ook veel misverstanden over wat trance precies inhoudt. Uiteindelijk is de hypnotische of therapeutische trance niet meer dan een fijne ontspanning en geestelijke helderheid. Hierdoor kan ik werken met je onbewuste denkprocessen, een diepere laag die veel inzicht kan geven. Verder gebruikt ik dus veel technieken uit andere, reguliere therapievormen.

Wat gebeurt er in ons hoofd?

Omdat we onze oordelen en besluiten continue relateren aan interne processen zoals emoties of herinneringen, brengen we soms de verkeerde dingen met elkaar in verband. Dit kan leiden tot gedachten en gedrag welke ons belemmeren om prettig te functioneren. Tijdens de therapiesessies ontrafelen we jouw denkprocessen op speelse wijze. Vervolgens leggen we nieuwe verbanden die jou wél vooruit helpen. Niet alleen weten we zelf onbewust het beste wat goed voor ons is. Maar we dragen ook onbewust de oplossing voor onze problemen al bij ons. Omdat hypnotherapie een therapievorm is waarbij veel gewerkt wordt met onbewuste denkprocessen, worden in korte tijd vaak goede resultaten behaald.

Therapeut Amsterdam coaching

Hoe gaan de sessies in z’n werk?

Als je hypnotherapie komt volgen, hebben we eerst een intake gesprek. Dit leidt voor jouzelf tot inzicht en overzicht als het gaat om je klacht. Daarna stellen we duidelijke doelen waar we samen aan gaan werken. Ten slotte maak ik een behandelplan voor onze volgende sessies waarin we jou probleem daadwerkelijk gaan oplossen. Omdat iedereen uniek is, verschilt het aantal sessies per cliënt. Gemiddeld varieert het van twee tot vijf. Als je verder wilt lezen over hypnotherapie verwijs ik je door naar de website van bij beroepsvereniging, de NBVH.

Wordt hypnotherapie vergoed?

In veel gevallen wel, afhankelijk van je verzekering. Meer informatie hierover vind je op de deze pagina.